Menu
Gestor zestawu:
Ministerstwo Zdrowia
Źródło danych:
MZ-48 - sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku
| Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania |
Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
|---|---|---|
| powiatowe, graniczne stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 1 lutego 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe |
dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; wojewódzka stacja sanitarno-epidemiologiczna |
| wojewódzkie stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 28 lutego 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe |
dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wałbrzychu |
| Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wałbrzychu; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 29 marca 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe |
dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Inspektorat Sanitarny |
| Główny Inspektorat Sanitarny; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 30 kwietnia 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe |
dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Urząd Statystyczny |
| Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
| Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku. Obciążenie respondentów. Resortowe kody identyfikacyjne podmiotów leczniczych. Zapobiegawczy nadzór sanitarny. | ||
| Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
| 1.29.14 | ||