Menu
	
	
		
  
    
	
		
	Gestor zestawu:
	Ministerstwo Zdrowia
	Źródło danych:
	
	MZ-48 - sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku
| Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania  | 
      Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych  | 
    
|---|---|---|
| powiatowe, graniczne stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej  | 
      Raz w roku do 1 lutego 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe  | 
      dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; wojewódzka stacja sanitarno-epidemiologiczna  | 
    
| wojewódzkie stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej  | 
      Raz w roku do 28 lutego 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe  | 
      dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wałbrzychu  | 
    
| Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wałbrzychu; metoda obserwacji pełnej  | 
      Raz w roku do 29 marca 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe  | 
      dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Inspektorat Sanitarny  | 
    
| Główny Inspektorat Sanitarny; metoda obserwacji pełnej  | 
      Raz w roku do 30 kwietnia 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe  | 
      dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Urząd Statystyczny  | 
    
| Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
| Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku. Obciążenie respondentów. Resortowe kody identyfikacyjne podmiotów leczniczych. Zapobiegawczy nadzór sanitarny. | ||
| Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
| 1.29.14 | ||