Menu
Gestor zestawu:
Główny Urząd Statystyczny
Źródło danych:
H-01g - sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
| Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania |
Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
|---|---|---|
| podmioty gospodarki narodowej, o liczbie pracujących 10 lub więcej osób, prowadzące przeważającą lub drugorzędną działalność zaklasyfikowaną wg PKD do sekcji I (z wyłączeniem indywidualnych gospodarstw rolnych); metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 27 lutego 2019 r. za rok 2018 r.; obowiązkowe |
dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; portal sprawozdawczy GUS https://raport.stat.gov.pl/ |
| Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
| Dane identyfikacyjne. Działalność gastronomiczna. Obciążenie respondentów. | ||
| Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
| 1.49.05, 1.49.02. | ||